Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

LAPA Uitgewers

@ Sunday Times Books LIVE

Chanette Paul gesels oor haar internasionale deurbraak, Offerlam (Plus: Foto’s uit België)

 
OfferlamChanette Paul se jongste spanningsroman, Offerlam, het pas die rakke getref en neem reeds die wêreld op horings!

Offerlam is Paul se internasionale deurbraak en die skrywer het vroeër hierdie maand na België vertrek waar sy die Nederlandse vertaling daarvan by verskeie geleenthede vrygestel het.

Die roman speel af in Suid-Afrika, België en die destydse Belgiese Kongo (nou die Demokratiese Republiek van die Kongo). Die storie handel oor Caz Colijn, ‘n vertaler wat haar lappie Afrika in die Overberg verlaat om die legkaartstukke van haar herkoms op te spoor.

 
Romanzalesersblog het ‘n onderhoud met Paul gevoer oor haar nuwe boek, die moeilikste aspekte van die skryfproses en die prikkels wat uiteindelik aan Caz Colijn vorm gegee het. “Eintlik was daar ’n hele rits ‘sê nou net…’-vrae wat van Caz gemaak het wat sy is,” vertel die skrywer.

Lees die artikel:

Wat was die moeilikste aspek vir die skryf van hierdie boek, en hoekom?

In die maand wat ek in België deurgebring het, het ek nie geskryf nie – net geabsorbeer. Toe ek wel begin skryf, moes ek my die heeltyd probeer indink hoe België voel, hoe die mense daar is, hoe die Belgiese karakters in my boek Suid-Afrikaners sal sien, ook hoe hulle belewing van die wêreld is en ʼn magdom ander dinge.

Dit was vir my ook baie moeilik om my in Caz se situasie in te dink. Hoe dit sou voel om op byna drie en vyftig uit te vind wat sy uitvind, oorkom wat sy oorkom. Of om ʼn dogter soos Lilah te hê. Offerlam gaan in ʼn groot mate oor moederskap en vir my wat kinderloos is, het dit nogal baie geverg om in goeie en slegte ma’s se koppe en harte te probeer klim.

Die navorsing, veral oor die Kongo in verskillende eras, was ook ʼn omvangryke taak en wou my soms onderkry.

Loer na die Offerlam – Thriller-Facebookblad vir foto’s van Paul se Belgiese boektoer. Die skrywer was onder meer by die Antwerpse Boekebeurs en in Gent waar sy die bekende Vlaamse krimiskrywer Pieter Aspe ontmoet het en Kriekbier gedrink het (lees die boek om uit te vind waar dié drankie in pas).

Loer na die foto’s:

 
Die skrywer het ook foto’s op haar blog gedeel van die plekke in Gent waar Caz Colijn haarself bevind. Geniet die visuele toer van die strate en stegies wat die tonele in Offerlam geïnspireer het:

 

Lees ook ‘n artikel oor Offerlam se Nederlandse vertaler, Elke van den Bergh:

 

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment