Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

LAPA Uitgewers

@ Sunday Times Books LIVE

Potgooi: Christien Neser gesels oor Elle se sewende avontuur in haar jongste boek, Middernagklub

MiddernagklubEsté Meyer Jansen het onlangs met Christien Neser gesels oor haar jongste jeugroman, Middernagklub.

Die sewende boek in Neser se Elle-reeks begin met die allerlaaste middernagfees. Elle en haar vriende is nou in graad elf en mik om die volgende jaar op die leerlingraad te wees. Hulle belowe om hul stoutighede af te sweer, maar moet darem eers nog een finale koshuisfees geniet.

Neser skryf Elle se gewildheid daaraan toe dat meisies haar as ‘n vriendin aanvaar, “soos ons as kinders vir Saartjie aanvaar het”, en vertel dat sy inspirasie put uit die jongmense in haar kring wat vir haar stories aandra.

Neser gesels ook oor die taalgebruik in haar reeks, wat sy graag skoon wil hou van kru taal, en die kreatiewe woorde waarmee die jongmense hulself uitdruk, soos byvoorbeeld Refilwe se voorliefde vir oudtydse Franse kragwoorde en Elle wat iets as “superhiepermegagoed” sal beskryf.

Luister na die potgooi:

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment