Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

LAPA Uitgewers

@ Sunday Times Books LIVE

“Wat is fiksie in elk geval?” – Frans van Rensburg gesels oor sy seldsame siekte en volgende roman

LammervangerFrans van Rensburg se debuutroman, Lammervanger, het in 2009 by LAPA verskyn en vertel die verhaal van Johannes van Staden, ‘n tienerseun wat sy bes probeer om armoede te oorkom. Van Rensburg is ook die skrywer van ‘n drama genaamd Tsotsi-Evangelie.

Cyril Blackburn het onlangs met die skrywer gesels oor die seldsame siekte waarmee hy die afgelope 10 maande worstel en sy geloof wat hom deur die donkerste tye gedra het.

Van Rensburg vertel dat hy beplan om sy nagmerrie in iets goeds te omskep deur ‘n roman daaroor te skryf.

Lees die artikel:

Die ervaring was nie net negatief nie. Ná die groot sukses van sy debuutroman Lammervanger het hy reeds begin beplan aan twee nuwe boeke. “Ek gaan die hele proses van my hospitalisering tot my diagnose in ’n roman omskep. Ek het reeds begin met navorsing daarvoor en is baie opgewonde,” sê hy.

Dié boek gaan nes sy ander boeke opreg en waar wees. Hy grinnik. “Want wat is fiksie in elk geval? Alles is op die ou end geskoei op die waarheid. My boeke bevat almal ’n groot mate van waarheid,” merk hy op. “Ek hou egter nie daarvan om vir mense te vertel hoeveel waarheid in ’n storie is nie. ’n Boek is soos ’n kunswerk – jy moet die leser toe te laat om daarvan te vat wat hy wil,” sê hy.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment