Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

LAPA Uitgewers

@ Sunday Times Books LIVE

Die Suid-Afrikaanse vis- en seekoskookboek deur Susina Jooste en Henk Stander bekendgestel op Stellenbosch

South African Fish and Seafood CookbookDie Suid-Afrikaanse vis- en seekoskookboekDie Suid-Afrikaanse vis- en seekoskookboek deur Susina Jooste en Henk Stander, in Engels beskikbaar as South African Fish and Seafood Cookbook, is onlangs by The Private Hotel School in Stellenbosch bekendgestel. Studente van hierdie skool – waar Jooste direkteur is – het resepte uit die boek voorberei en gaste het heerlik gesmul.

Naomi Bruwer en Naomi Meyer was by die bekendstelling en het op LitNet verslag gelewer oor die geleentheid. Bruwer het pragtige foto’s geneem van almal wat betrokke is by die boek en die heerlike happies wat bedien is, terwyl Meyer ‘n onderhoud met Jooste en Stander gedoen het.

Lees Meyer se artikel vir Jooste se grootste geheime in die voorbereiding van visgeregte, die foute wat mense maak as hul met vis werk en haar gunstelingresep as dit kom by vis of seekos. Vind ook uit wat Stander in sy hoedanigheid as hoofbestuurder by die Afdeling Akwakultuur by die Universiteit Stellenbosch doen, waar sy liefde vir kosmaak vandaan kom en sy wenke vir vissermanne as dit kom by die voorbereiding van vis.

Wil jy dalk vertel wat is foute wat mense maak as hulle met vis werk, of enigiets wat kan skeefloop – vanaf die aankope, tot by die skoonmaak en voorbereiding?

* Die meeste mense maak vis oorgaar. Vis wat te lank aan hitte blootgestel word, of wat aan te hoë hitte blootgestel word, word taai en droog. Vergelyk die optimale gaarmaaktyd met die tyd wat nodig is vir eierwit om te stol: visproteïene moet letterlik net stol.

* ‘n Betroubare verskaffer! Jy moet weet presies hoe die vis hanteer is vandat dit uit die water gekom het totdat jy dit koop.

 
Loer na hierdie artikel vir Bruwer se foto’s van die geleentheid:


 

 

Izak de Vries het ook foto’s geneem tydens die bekendstelling. Loer na die album op Facebook:


 

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment