Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

LAPA Uitgewers

@ Sunday Times Books LIVE

Twee nuwe boeke in die Lekker en Gesond-reeks: Diabetes-vriendelike poedings en Gesonde kosblikke

LAPA Uitgewers stel bekend twee nuwe boeke in die Lekker en Gesond-reeks deur Martie Hofmeyr en Janet Wiegand:
 

Lekker en Gesond: Diabetes-vriendelike poedings

 
Lekker en Gesond: Diabetes-vriendelike poedingsSjokolademousse, kaaskoek, malvapoeding en kolwyntjies vir mense met diabete? Al dié gunstelingresepte is propvol voedingswaarde, vesel en stadigvrystellende koolhidrate (lae GI). Verder is hulle ook laag in vet en Natrium (sout), en dus geskik vir die hele gesin.

Mense met diabetes wil ook soms iets lekker eet. Geniet gerus af en toe, sonder om skuldig te voel, ’n gereg uit dié boek. Jy mag maar! Al dié gunstelingresepte is propvol voedingswaarde, vesel en stadig-vrystellende koolhidrate (lae GI). Verder is hulle laag in vet en Natrium (sout), en is dus geskik vir die hele gesin. Die glukemiese indeks (GI) van kos is ’n waarde wat aandui hoe vinnig die bloedglukose deur koolhidraatryke voedsel beïnvloed word. Die vertering en absorpsie van voedsel met ’n lae GI is stadiger. Dit dra by tot ’n geleideliker vrystelling van glukose in die bloed. Hoewel ’n GI van 55 en laer as ’n lae GI beskou
 

* * * * * * * *

 

Lekker en Gesond: Gesonde kosblikke

 
Lekker en Gesond: Gesonde kosblikkeDié boek is propvol allergeenvrye kosblikidees vir elke geleentheid – van skool en werk tot daardie luilekker uitstappie of piekniek. Die kos is propvol kleur, geur, voedingswaarde, vesel en stadig-vrystellendekoolhidrate (lae GI) vir volhoubare energie.
 
 
 
 
 
 

* * * * * * * *

 

Healthy and Tasty: Diabetes-friendly DessertHealthy and Tasty: Healthy LunchboxesLekker en Gesond: Diabetes-vriendelike poedings en Lekker en Gesond: Gesonde kosblikke is ook in Engels beskikbaar as Healthy and Tasty: Diabetes-friendly Dessert en Healthy and Tasty: Healthy Lunchboxes.
 
 
 
 
 
Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment