Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

LAPA Uitgewers

@ Sunday Times Books LIVE

Madri Victor: Behoort ons meer informele resensies op sosiale platforms te plaas?

Stiletto's van staalDriehoek‘n Resensie van Bernette Bergenthuin se jongste boek, Stiletto’s van staal, deur AJ Opperman vir Beeld het groot vrae oor resensiekunde, en die kundigheid van die resensent, ontlok.

Madri Victor, ‘n kenner op die gebied van sogenaamde chick-lit, het ‘n artikel vir LitNet geskryf waarin sy nie net Bergenthuin se roman verdedig nie, maar ook belangrike vrae vra rondom die resensering van boeke. “Behoort ons meer informele resensies, veral van ontspanningsfiksie, op sosiale platforms te plaas? Of eerder: Behoort ons, wanneer dit by genrefiksie kom, eerder te luister na ingeligte, welbelese lede van byvoorbeeld Lekkerlees Boekrak as ’n resensent wat nie bekend is as kenner van die genre nie?” skryf Victor. Sy het haar vrae getoets deur ‘n interessante eksperiment met Sophia Kapp se boeke te doen.

Lees Victor se artikel om uit te vind wat haar kundige gevolgtrekking was:

Ek sou myself, uit die aard van my werk, as genrekundig beskou. Ek het baie navorsing oor chick-lit gedoen en werk gereeld aan liefdesromans en ander ontspanningsromans. Hoe verskillend sou die versameling idees van die Rakkers van my eie (kundige) oordeel wees?

Ek skryf vervolgens die volgende in Lekkerlees Boekrak: “Hi Rakkers, ek soek hulp vir ’n artikel. Wie van julle lees Sophia Kapp se boeke? Waarom hou julle van haar? Wil julle saampraat?” Dieselfde dag kry ek 18 reaksies. Net een Rakker sê dat sy nie van Kapp se werk hou nie, maar gun elkeen sy eie smaak.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment