Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

LAPA Uitgewers

@ Sunday Times Books LIVE

Karen Adendorff: “Die lekker van hekel is dat dit goedkoop en maklik is om te begin”

Alles oor hekelHekel vir die lekker35 KruisiesteekpatroneHekel nog lekkerder

 
Get It Hartbeespoort het by skrywer Karen Adendorff gaan kuier om meer uit te vind oor wat haar kreatiwiteit krag gee.

Adendorff het al agt boeke geskryf oor hekel en brei, onder andere Alles oor hekel, Hekel vir die lekker, 35 Kruisiesteekpatrone en Hekel nog lekkerder.

Die skrywer het gesê naaldwerk is beslis weer deesdae in die mode: “Daar was ’n tyd toe handwerk uit die mode was en daar half neergesien is op tuisgemaakte produkte, maar soos die tendens wêreldwyd, is daar beslis oor die afgelope paar jaar in Suid-Afrika ook ’n oplewing in die gewildheid van handwerk soos hekel, brei en borduur.”

Adendorff het gesels oor haar skooljare en hoe sy haar huidige loopbaan gevind het:

Karen het haarself as linkshandige van YouTube-videos af leer hekel en reken enigiemand kan leer as hulle wil. “Die lekker van hekel is dat dit goedkoop en maklik is om te begin. Jy het nie duur masjinerie of toerusting nodig nie. Dit is boonop verslawend!,” lag sy.

Sy beveel nuwelinge aan om met ’n dik hekelnaald en dik hekeldraad af te skop. “Al wat jy dan nog nodig het, is ’n goeie gids om die basiese hekeltegnieke en –steke te leer. Daar is vandag wonderlike plaaslike hekeldraad van natuurlike vesels beskikbaar, wat vroeër jare ook nie so geredelik bekombaar was nie.”

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment